FYI: Не можете да използвате два акаунта в WhatsApp на Dual SIM iPhone XS и iPhone XR

Сега, когато Apple се присъедини към пазара на смартфона с две SIM карти с пускането на iPhone XS, XS Max и iPhone XR, е очевидно, че потребителите биха искали да се възползват от два номера на своя iPhone не само за обаждания и SMS, но и за приложения за съобщения като като WhatsApp, Telegram и др.

Е, краткото е НЕ. Не можете да използвате своя iPhone с две SIM карти, за да стартирате два акаунта в WhatsApp на вашия iPhone.

Dual SIM отдавна е функция на устройства с Android, но WhatsApp досега не е добавил възможността да позволи на потребителите да добавят два акаунта към приложението. Но, разбира се, това не е спряло производителите на устройства с Android да изградят заобиколни решения, за да позволят на потребителите да добавят два акаунта в WhatsApp на своите Dual SIM устройства.

Очевидно на устройства с Android можете да стартирате втори екземпляр на WhatsApp, като клонирате приложението с помощта на софтуер на трета страна. Apple никога не би ви позволила да направите това на iPhone. И следователно не можете да използвате два акаунта в WhatsApp на вашия Dual SIM iPhone.