Какво е „Messenger Rooms“ във Facebook

Чао чао Zoom, влезте в Messenger Rooms

Facebook е начело на видеообажданията за приятели и семейства, за да се свържат в тези трудни времена. Повече от 700 милиона потребители на WhatsApp и Messenger участват във видео разговори всеки ден. И сега е на път да стане по-интересно с пускането на Messenger Rooms във Facebook.

Messenger Rooms позволява на потребителите на Facebook да създават или да се присъединят към видео разговор с до 50 участници наведнъж. Всеки, който има връзка към стая за съобщения, може да поиска да се присъедини към видеообаждането, дори когато няма акаунт във Facebook.

Алтернатива ли е Messenger Rooms?

Да и не. Ако сте използвали Zoom само за видео разговори с голяма група приятели и членове на семейството, тогава Messenger Rooms е перфектна и сигурна услуга за видео разговори от Facebook, която можете да използвате като алтернатива на Zoom.

Messenger Rooms разполага с всички ежедневни функции на Zoom, що се отнася до видео чатовете за приятели и семейство. Можете да създадете стая с до 50 участници, всеки може да се присъедини с връзка, без ограничение във времето за видео разговори и най-важното, няма нужда от акаунт във Facebook, за да се присъедините.

Въпреки това, Zoom има много функции, необходими за провеждане на бизнес срещи. Ако сте професионалист или бизнес, може да не намерите Messenger Rooms като добра алтернатива на Zoom. Предлагаме ви да разгледате Google Meet за бизнес употреба.

Какво е различното в Messenger Rooms от обикновените видео разговори във Facebook?

Messenger Rooms във Facebook има предефиниращ списък с нови функции, които са нови за видео разговорите във Facebook.

  • Няма акаунт във Facebook необходимо за присъединяване към видеообаждане, създадено в Messenger Rooms.
  • Можете да заключите стая след като всички се присъединят, така че никой друг да не може да се присъедини, дори ако има покана за видеообаждането.
  • Разрешение за влизане за присъединяване към видео разговор в Messenger Rooms е необходима стая. Само домакинът на заседателната зала може да даде разрешение да пусне някого.
  • Блокирайте някого да влиза в стая, когато сте вътре. Ако сте блокирали някого във Facebook или Messenger, той няма да може да се присъедини към разговор, в който присъствате в стаята.

Не можете да намерите Messenger Rooms във вашия акаунт във Facebook? Е, Facebook само постепенно въвежда Messenger Rooms в избрани страни тази седмица. Останалите държави ще получат стаи през следващите няколко седмици.